INFO

Onze pizza oven wordt gebouwd in een sociale werkplaats (Sallcon te Deventer). Omdat we er bewust voor hebben gekozen dit via een sociale werkplaats te doen kunnen levertijden soms wat langer zijn dan u gewend bent bij internet aankopen.

Heeft u interesse in een pizzaoven? Neem dan contact met ons op via info@mijnpizzaoven.nl. Graag uw adres en de nummers van de items die u wilt bestellen in uw mail vermelden. Wij sturen u dan een factuur en sturen na betaling van de factuur de pizza oven en eventuele extra items naar u op. (Zie pagina ‘Pizzaoven kopen’)

– Afmetingen van de oven: 40x40x100 cm.
– De oven is van 2,1mm. staal
– De pizza oven heeft een pijp om de rook af te voeren.
– Afmetingen pijp: 95 cm. En diameter 9 cm.
– De pijp is van 3 mm. staal en is te verlengen met koppelstukken tot max 3 meter
– De schep heeft een houten steel, en een plaat van roestvast staal.
– De pizzaschep past precies in de oven, wat in en uit schuiven van de pizza makkelijk maakt.
– De oven wordt geleverd zonder steen; de steen ligt gratis bij u in de straat of in de bouwmarkt voor €1,-; het betreft een 30×30 cm stoeptegel
– De oven kan door het gewicht van 29 kilo inclusief 42 cm pijp, goed verzonden worden en ook makkelijk vervoerd worden in de auto.
– De afmeting van de bakruimte is exact de afmeting van een stoeptegel. Wij gebruiken al jaren een stoeptegel als baksteen. Dit werkt erg goed, en is bovendien goedkoop en makkelijk te vervangen.
– De oven kan na 20 minuten stoken een temperatuur van 300 tot 400 graden bereiken.

Extra tips: – De oven gaat na een tijd roesten, maar dit is niet schadelijk voor de oven!
– Om snel een hoge temperatuur te bereiken wordt aangeraden met gekloofd hout te werken.
– Als de schep steeds bestrooid is met bloem maakt dit het in en uitschuiven van de pizza makkelijker
– Het is handig om te zorgen dat er geen saus over de rand van de pizza op de schep komt, anders schuift de pizza niet goed eraf.
– In het begin van elke stookbeurt moet de oven even opwarmen. Dit kan 20 a 30 minuten duren. Daarna duurt het 3 a 5 minuten per pizza om gaar te worden.

Het bedrijf waarmee wij samenwerken is in het bezit van een MVO certificaat (Maatschappelijk verantwoord ondernemen) niveau 3 en kwaliteitsmanagementsysteemnorm ISO 9001:2008 certificaat.