top of page

Basisrecept pizzasaus



Tomatensaus, het cement! Hierbij ons recept.


Basisrecept tomatensaus (voor ongeveer 10 pizza’s)


Ingrediënten:


  • 1 blik tomatenblokjes

  • verse, fijngehakte oregano

  • 1⁄2 blik tomatenpuree

  • scheut olijfolie

  • 1 fijngehakte knoflookteen

Zo maak je het:

  • Mix alle ingrediënten door elkaar met een vork. Optioneel kunt je het nog laten indikken in een pan op het vuur.

  • Je kunt de saus het beste met de bolle kant van een opscheplepel over de pizza verdelen. Je hoeft maar weinig saus te gebruiken en zorg ervoor de je de buitenste rand vrijhoudt.

  • Wij houden van simpele, no nonsens pizza’s. Eén van onze favorieten is: een basis van tomatensaus met een handje geraspte kaas bestrooien en vervolgens stukken buffelmozzarella, zwarte olijven en kappertjes toevoegen. Soms verwisselen we de mozzarella voor wat slices gedroogde biologische ham. En als de pizza goudkleurig uit de oven komt: wat verse rucola en basilicum erover.

  • Tot slot besprenkelen met wat olijfolie en smullen maar. Wij blijven dit heerlijk vinden! Maar probeer vooral uit wat je zelf lekker vindt.

  • Na het beleggen van je pizza strooi je wat bloem op de pizzaschep. Zo kun je de pizza er makkelijk op- en af schuiven.

  • Tip: Als je de pizza belegt, zorg dan dat de ingrediënten niet op de rand van het deeg terecht komen.

Of bekijk ons filmpje:


Comments


CONTACT

Tijdens werkdagen tussen 09:00 - 13:00 en 14:00 - 16:00 uur zijn wij bereikbaar op: 
06 - 24 68 31 06 of mail naar:
info@mijnpizzaoven.nl

AFHAAL LOCATIE

Schonenvaardersstraat 9, 7418 CC Deventer

Nederland

(op afspraak)

VOLG ONS!

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
LOGO MPO Poppins wit (met dikkere deegro
logowit.png

Gebruik van deze site, als onderdeel van Mijnpizzaoven BV, betekent dat je de algemene voorwaarden accepteert. Bekijk onze garantie en herroepingsregeling. Voor een goede gebruikservaring maken wij gebruik van cookies - privacy policy. © 2021 Mijnpizzaoven - KVK 57404089

bottom of page